خانه > تلاش ۳

تلاش ۳

نام و نام خانوادگی معصومه گلی نژاد
میزان تحصیلات لیسانس
سابقه خدمت ۲۳ سال

 


امیرحسین نوری

احمدرضا طهماسبی

پدرام محقق

یاشار شیویاری

محمدحسین نعمت الهی

امیررضا سلمان زاده

سعید آزادی نیا

سیدپویان حسینی نسب

محمدپوریا مرصعی

پارسا صادقی

عرشیا نجاتی

امیرمهدی اسپیدمهر

دانیال همتی

وحید حجارزاده

عرفان شریعتی

آئین دوستی

هومن ذوالفقاری

ویستامهر خسروی

کامبیز تاجیک

آرین برزگرمروستی

امیرسام پیرزاده

احمدرضا کاظمی گلباغی

علی صدرشریف

اروند کیانی مقدم

علیرضا فسمت

شایان حمیدی

پدرام هنرکارگاودارها

علیرضا صفری

عرفان خجسته زنوزی

امیرعلی سلطانی

محمدحسین شاهنده

۱۱۵ نظر

  1. سلام عرض میکنم خدمت همه ی دوستان عزیزم امید وارم در سال جدیدی که پیش رو است شاد وسلامت باشید

  2. سید محمد داودزاده

    جانداران ساده

    تا قرن نوزدهم میلادی تصور چنین بود که جانداران به دوگروه گیاه وجانور تقسیم

    می شوند .

    زیرا تشخیص دادن گیاهان وجانوران کار ساده ای بود ، اما با کشف میکروسکوپ

    جاندارانی دیده شدند که اغلب آنان تک سلولی بودند ونه آشکارا جانور ونه آشکارا

    گیاه به نظر می رسیدند . بعضی ازاین جانداران ویژگی هر دوگروه یعنی گیاهان

    وجانوران را داشتند ولی در عین حال با هر دو گروه متفاوت بودند .

    ارنست هگل آلمانی درسال ۱۸۶۶این جانداران رادرگروه جانداران ساده (آغازیان ) قرارداد.

    زیرا نسبت به دو گروه گیاهان وجانوران ساختمان ساده تری دارند . البته با گذشت زمان

    درروش طبقه بندی جانداران تغییراتی به وجود آمد .

    امروزه گروههای زیادی اززیست شناسان جانداران را به پنج گروه

    گیاهان، جانوران ، آغازیان ، باکتریها وقارچها طبقه بندی می کنند .

    جلبکها

    جلبکها به دلیل اینکه سبزینه (کلروفیل ) ودیواره ی اسکلتی دارند ، جزگیاهان محسوب می شوند . بعضی ازجلبکها ساختمان ساده ای دارند وآنها را درگروه جانداران ساده قرار می دهند .جلبکهای ذره بینی بسیاری درآبهای شیرین وشور زندگی می کنند که وجود آنهابرای همه ی جانوران آبزی مهم است .زیرا این جلبکها ، ازاین نظر که سبزینه دارندمی توانند مانند گیاهان سبز ، غذا سازی (فتوسنتز )کنند . این جانداران مهم ترین غذای موجودات زنده ی آبزی راتشکیل می دهند . درعین حال با عمل فتوسنتز مقدارزیادی اکسیژن تولید می کنند . درحدودنیمی ازاکسیژن موجود درجو راهمین جلبکها بوجود می آورند.

    جلبکها را برحسب رنگ به سه گروه سبز،قرمزوقهوه ای طبقه بندی می کنند ، که همگی آنان جزوگیاهان محسوب می شوند . جلبکهای سبز، بزرگترین گروه جلبکهاهستند. مهمترین جلبک سبز ذره بینی ، (دیاتوم )ها هستند که جاندارانی تک سلولی اند . دیاتوم هادرلایه های سطحی دریاها وهمه ی آبهای سطح خشکی فراوانند. پوسته ی دیاتوم ها ازجنس سیلیس است . درگذشته رسوبات محتوی این پوسته هارا جمع می کردند وازآنها درتهیه ی خاک سمباده استفاده می شد .

    اگررشته ای ازجلبک های رشته ای ومومانند را زیرمیکروسکوپ قراردهیم ، متوجه ی یکنواخت بودن شکل سلولهای تشکیل دهنده ی آن می شویم . رشته های سبز رنگی که درجوی ها ،حوض هاواستخرها دیده می شوند ،جلبک هستند . گاهی طول جلبکها به۶۰متر می رسد .

    جلبکها منبع مهم غذایی اصلی بسیاری ازجانوران در آب هستند. در برخی نقاط دنیا مانند ژاپن و… از جلبک برای ساختن سوپ و انواع ژلاتین استفاده می شود. جلبکهابرای نرم کردن بستنی و در سس سالاد به عنوان ماده ء سفت کننده به کار می رود. در نساجی و تهیه دارو های پزشکی و مواد آرایشی و حتی در عکاسی و تهیه رنگهای محلول و خمیر دندان از جلبکهای قهوه ای و انواع دیگر جلبکها استفاده می شود.

    همهءآنها ازطریق شکافتن یعنی تقسیم یک سلول به دو قسمت تولید مثل می کنند. و برخی با استفاده از هاگ زیاد می شوند درابتدا هاگها آزادانه در اطراف شناورندو بعدأ آنها روی اجسام جای می گیرند. و تولید جلبک جدید می کنند. بعضی به روش جنسی یعنی تولید سلول نر و ماده «گامت» و ترکیب آنها و سپس تشکیل سلول تخم و از رشد آن جلبکهای جدیدی به وجود می آید.

    باکتریها

    باکتریها یعنی فراوانترین جانداران روی زمین همگی تک سلولی هستند . هریک از آنها دارای دیواره ی اسکلتی ، پوسته ، سیتوپلاسم وموادهسته می باشند . ولی بدلیل نداشتن غشای هسته ، مواد هسته درسیتوپلاسم پخش می باشند .

    شکل باکتریها

    بیشتر باکتریها را براساس شکل به سه گروه اصلی کروی ، میله ای ،خمیده (فنر مانند )تقسیم بندی می کنند . البته اقسام دیگری از باکتریها نیز وجود دارند . بعضی ازباکتریها به صورت انفرادی وبرخی اقسام کروی به صورت گروهی (دوتادوتا ، رشته ای وخوشه ای ) زندگی می کنند.این نوع زندگی گروهی را(کلونی)می گویند. کلونی بعضی از اقسام باکتریها چنان بزرگ است که با چشم دیده می شود .مثلادرریشه ی گیاهانی مانند یونجه ، شبدر، نخود ولوبیا برآمدگی هایی وجودداردکه تعداد زیادی باکتری درآنها زندگی می کنند . این باکتریها می توانندگازنیتروژن موجوددرهوارابگیرندو آن رابه گیاه بدهند. گیاه با کمک این ماده ، پروتئین می سازد که وجودآن برای گیاهان ،جانوران وخودمالازم است .

    تغذیه ی باکتریها

    روش تغذیه درباکتریها گوناگون است. بعضی به کمک نوعی ماده ی شیمیایی شبیه به سبزینه ی گیاهان غذاسازی می کنند.(باکتریهای غذاساز) . بعضی درسطح یاداخل بدن جانداران دیگرزندگی می کنند وبه غذایی که توسط آنها ساخته شده است وابسته اندوغذای آماده ی آنها را می گیرند(باکتریهای انگل وبیماری زا). وبعضی برروی اجسادجانداران زندگی می کنندوباتجزیه کردن آنها غذای خودراتامین می کنند مانندباکتریهایی که برروی برگهای ریخته ی درختان یااجسادجانوران زندگی می کنندویاباکتریهایی که سبب فاسدشدن گوشت وموادغذایی می شوند (باکتریهای تجزیه کننده)

    /**/

    تولید مثل باکتریها

    یک باکتری درشرایط مناسب درفاصله ی ۲۰ دقیقه به حداکثررشدخود می رسد وقادربه تولید مثل می شود . باکتریها به روش تقسیم دوتایی (دونیم شدن) تولیدمثل می کنند .بدین ترتیب که وقتی یک باکتری به اندازه ی کافی رشد کرد ازوسط دونیم می شودوهرنیمه به یک باکتری کامل مبدل می گردد. باکتری درشرایط مساعدباسرعت عجیبی تکثیر می شود مثلا یک باکتری بعذاز۲۰دقیقه به دوباکتری وبعداز۲۰دقیقه دیگربه چهارباکتری تبدیل می شود وبه همین ترتیب ، درفاصله ی هر۲۰دقیقه تعدادباکتریهادوبرابرمی شود وبه ترتیب ۸، ۱۶، ۳۲، ۶۴، ۱۲۸، ۲۵۶، …باکتری پدید می آیداگراین روش تکثیرباکتری تا۲۴ساعت ادامه یابد،ازیک باکتری توده ای ازباکتریهابه وزن۲۰۰۰تن بوجود خواهد آمد. البته عملاچنین اتفاقی نمی افتد، زیرا دراین صورت آب وموادغذایی لازم درمحیط زندگی آنها تمام می شود ودیگر قادر به تولید مثل بیشتر نخواهند بود .

    شرایط لازم برای رشد اغلب با کتریها ،رطوبت ،تاریکی ،گرماووجودموادغذایی می باشد .درنبوداین شرایط باکتریها قادربه رشد وتولید مثل نیستند .مثلادرمحیط خشک ( برای همین میوه هاراخشک می کنند ) وبسیارگرم (جوشاندن ) وبسیارسرد(یخچال فریزر)باکتریها نمی توانندزندگی کنند.

    /**/

    هاگ سازی باکتریها

    باکتریهاهم مانندهمه ی جانداران دیگر،به غذا ،اکسیژن ،آب،جای کافی ودمای مناسب نیاز دارند. اگرهمه ی اینهابرای باکتریها آماده باشند،می گوییم محیط زندگی آنها مساعد است. پس به سرعت تولیدمثل می کنندوزیادمی شونداماباکتریها یک نوع توانایی هم دارندکه به کمک آن می تواننددرمحیط های نامناسب تامدت زیادی زنده بمانند.

    اگربه جانوران یا گیاهان مدت کوتاهی غذایااکسیژن نرسدمی میرنداماباکتریهادراین مواقع ، پوسته ی سختی دراطراف سلول خود تشکیل می دهندوزندگی نهفته وآرامی رادرداخل آن پوسته ادامه می دهند.به این حالت باکتری هاگ گفته می شود.بعضی ازهاگها ، می توانندسالها زنده بمانندووقتی دوباره شرایط زندگی برای آنهامساعدشدبه صورت باکتری فعال درآیند.مثلاباکتری مولدبیماری کزازکه درخاک است،هاگ تولیدمی کندوزمانی که واردبدن انسان می شود، با مساعد شدن شرایط،فعال می گرددویابعضی ازباکترهاممکن است درضمن تهیه ی کنسرو(به علت حرارت ندادن کافی)ازمیان نروند.چنین باکتریهایی درغذای داخل قوطی دوباره فعال می شوندوسمی بی رنگ وبی مزه ، امابسیارقوی تولیدمی کنند.

    فایده ها وضررها

    برخلاف تصوربسیاری ازافراد،بیشترباکتریها مفیدند وتنهاتعداد کمی ازآنهامضرند.ازباکتریهای مفید می توان به موارد زیر اشاره کرد:

    ۱- باکتریهایی که درریشه ی گیاهانی مانندیونجه ،شبدر،نخودولوبیازندگی می کنندومی توانندگازنیتروژن موجود در هوا رابگیرند وآن رابه گیاه بدهند .

    ۲- باکتریهایی که درتهیه ی ماست،پنیر،سرکه والکل استفاده می شوند.

    ۳- باکتریهایی که باتجزیه ی بقایای بدن جانوران وگیاهان تولید کود وگیاه خاک می کنند.

    قارچها

    طبقه بندی این گروه، زیست شناسان رامدتها سرگردان کرده بودزمانی آن راجزو گیاهان بدون کلروفیل قرارمی دادند وسپس آنهارا از جمله ی جانداران ساده (آغازیان ) شمردند امابه علت ویژگی های قارچها که به هیچکدام از گروه های دیگر موجودات زنده شباهت ندارند بسیاری از پژوهشگران ، امروزه آنها رامستقل از بقیه مطالعه می کنند.

    ساختمان قارچها

    این جانداران مانند گیاهان ساکن هستند وسلولهای آنها مانندگیاهان دیواره دار است . اماجنس این دیواره از سلولز نیست . برخلاف گیاهان سبزینه ندارند وقادربه غذا سازی نمی باشند. قارچهابه انواع تک سلولی (مخمرها) وپرسلولی (قارچ خوراکی )تقسیم می شوند . برخی قارچها رشته های باریکی دارندکه شبیه به ریشه است. به این رشته هاریسه

    می گویند.

    تغذیه قارچها

    اغلب قارچها تجزیه کننده هستند ومواد لازم برای رشد خود را ازتجزیه ی بقایای بدن جانداران بدست می آورند. برخی ازقارچها نیز زندگی انگلی دارند وانگل جانوران وگیاهان می باشند. شرایط لازم برای رشداغلب قارچها ، مشابه شرایط لازم برای رشد باکتریها می باشد . رطوبت ، تاریکی ، گرما سبب رشد بهتر باکتریها می شود .

    تولید مثل قارچها

    قارچها عملا درهمه جا می رویند ، درزمان معینی ازدوره ی زندگی قارچها ، اندامی به نام هاگدان در روی رشته های بسیارباریک تشکیل دهنده ی بدن آنها حاصل می ایدکه پر ازسلول های بسیارکوچکی به نام هاگ است وقتی هاگدان برسد هاگ ها پراکنده شده همراه باد وآب به نقاط مختلف برده می شوند.این هاگها پوشش سختی دارند. بنابراین می توانند شرایط نامساعد محیط مانند خشکی وگرما راتحمل کنند . اما وقتی این هاگها درمحیط مرطوب ودارای مواد غذایی قرار گیرند، می رویندودر فاصله ی چند روز توده ی بزرگی ازقارچ مربوط به خود را بوجود می آورند، مانند کپک زدن نان .

    مخمرها هم ازجمله قارچ های ذره بینی هستند که درروی بسیاری از میوه ها ، مخصوصا انگورومواد گیاهی درحال پوسیدن زندگی می کنند. مخمرها با روشی به نام جوانه زدن زیاد می شوند.

    فایده ها وضررها

    انواعی از قارچها انگل گیاهان یا جانوران می شوند . قارچها،آفت غلات ، میوه ها ، سیب زمینی ، گندم ودانه های مختلف اند وهم چنین برخی قارچها بیماری زا هستند . ناراحتی های سطح پوست ، کچلی وزخم لای انگشتان پاتوسط انواعی ازقارچ های ذره بینی ایجاد می شود . بزرگترین خسارت را به انبارهای چوب ، کپک های مختلف انجام می دهند . اما قارچ های ذره بینی ، فایده های زیادی هم برای ما دارند که تجزیه ی بدن جانوران وبقایای گیاهان درخاک ازهمین جمله است . به همین علت ، باکتریها وقارچ های ساکن خاک را تجزیه کننده می نامند. اگرتجزیه کننده ها درخاک نباشند گیاهان از میان می روند. ازدیگرقارچ های مفید می توان به کپک نان اشاره کردکه از آن پنی سیلین تهیه می شود. مخمرها ازجمله قارچ های ذره بینی هستندکه به عنوان (مایه خمیر )درنانوایی به کار می روند. مخمرهاطی فرایندی به نام تخمیر، ازمواد قندی موجود درخمیر استفاده کرده، گازکربن دی اکسید والکل تولید می کنندکه به شکل حبابهای کوچک وبزرگ درمیان خمیر می ماند وباعث ورآمدن آن می شود. هنگام پختن نان ، گازکربن دی اکسیدو الکل ازآن خارج می شود ودرنتیجه ، قسمت های داخلی خمیر می پزد ونان ترد وقابل هضم می شود.

  3. سید محمد داودزاده

    ماهی پرنده

    از رده هیپوستومید است.دردریا های هند،زندگی می کند.ماهی های کوچکی هستند که بدنشان با یک زره پوستی پوشیده شده انواعی از این حیوانات وجود دارند که خیلی نزدیک به اسب دریایی می باشند هر گاه آزار شوند مانند یک پرنده از آب بیرون پریده و پرواز می کنند تا دشمن گمراه شود.

  4. سید محمد داودزاده

    ماهی پیرانا

    پیرانا یک نوع ماهی معروف و خطر ناکی از فامیل کاراسیده است و دارای۲۰ نوع مختلف است که تا کنون جان هزاران حیوان و ده ها انسان را گرفته و گروهی حمله می کنند.بزرگ ترین آن تا ۵۵ سانتی متر می رسد به نام پیگوستروس پیرایا این حیوان گوشت خوار در رود خانه های آمریکای جنوبی زندگی می کند و بوی خون باعث کشش صد ها نوع از این ماهی می شود و حیوان بی چاره ای که در آب افتاده در عرض مدت بسیار کوتاهی به اسکلت تبدیل می شود.

  5. سید محمد داودزاده

    مار بوآ یا آنا کوندا

    آرواره ی مار بوآ

    مار عظیم الجثه ای از فامیل بوآ که بزرگ ترین مار دنیا است و طول آن تا ۱۰ متر هم می رسد.در منطقه های مرزی اورنیکوو رود خانه های آمازون زندگی می کند و بیش تر آبزی است.مردم بومی این مار ها را شکار کرده و آن ها را زیر آب نگه می دارند تا بدن مار بپوسد از تاندون و الیافی که از آن باقی می ماند برای سیم یک نوع دستگاه موسیقی به کار می برند.

  6. سید محمد داودزاده

    توکان

    این پرنده با پر های رنگارنگ تزئین شده است ونوک فوق العاده بزرگ وقوی دارد که ۶۰ سانتی متر می باشد که خیلی سبک است.صدای جیغ و فریاد آن ها را از یک کیلومتری می توان شنید.توکان ها دم بلندی دارند که تعادل آن ها را حفظ می کند.غذای توکان ها میوه ها هستند و بزرگ ترین آن ها ۶۰ سانتی متر است.زیستگاه این پرنده در جنگل های استوایی است.

  7. سید محمد داودزاده

    مار زنگوله دار یا مار زنگی

    این مار در صحرا ها زندگی می کند و برای فرار از گرما از گودالها و سوراخ های چمنزار ها استفاده می کند.زنگوله مخصوص در انتهای دم او قرار دارد که از حلقه های متعدد تشکیل شده که یکی از آن ها برای عوض کردن پوست اوست ولی در این تصویر انتهای دم آن پیدا نیست.وقتی حیوان احساس خطر کند دمش را تکان داده و حلقه های دمش به هم می خورند و صدای زنگوله یا جغجغه می دهند.در دنیا ۱۲ نوع مار زنگوله دار وجود دارد.طول این مار به یک مترو چهل سانتی متر هم می رسد.

  8. سید محمد داودزاده

    یک لاک پشت عجیب

    این لاک پشت که دارای یکی از قوی ترین آرواره ها جهان است به نظر من روش شکار عجیبی هم دارد.

    این لاک پشت می تواند با توجه به رنگ پوست ولاک ان که مانند صخره است استتار جالبی را از خود به نمایش بگذارد.

    او برای شکار یک گوشه استتار میکند و زبان خود را که نوک تیز است مانند یک کرم تکان می دهد و وقتی ماهی ها برای خوردن ان می آیند آرواره ها بسته می شود و ماهی بعد از چند ثانیه می میرد آرواره ی این لاک پشت به قدری قوی است که میتواند دست یا انگشت یک انسان را قطع کند. گاهی طول این لاک پشت به بیش از یک متر هم می رسد.

  9. سید محمد داودزاده

    خرس تنبل

    این خرس از شصت میلیون سال پیش تا الآن بر روی زمین زیسته است از ناخن های بلندش برای چسبیدن به درخت یا جابه جا شدن از یک درخت به درخت دیگر استفاده می کند.این خرس اغلب وقت خود را در روی درختان است و بعضی اوقات مثل تصویر بالا از درخت آویزان می شود ( برای استراحت و…)

    می تواند نفس خود را در زیر آب حدود نیم ساعت حفظ کند و چون منطقه ی زندگی این حیوان تا کنار دریا نیز میرسد شناگر ماهری هم است .

    در ده روز یک بار به دستشویی میرود( البته خب باید توجه داشت که این حیوان بسیار تنبل است و انرژی کمی مصرف می کند پس غذای کمی هم می خورد )و بعد از این کار دو چهارم تا سه چهارم وزن خود را از دست میدهد!!!

    البته تنبلی این حیوان باعث می شود که کمتردرمعرض دید دشمنانش قرار گیرد چون او خیلی سرو صدا نمی کند تا حیوانات او را ببینند.

  10. سید محمد داودزاده

    مرغ مگس خوار

    مرغ مگس خوار کوچکترین پرنده ی جهان است. مغز این پرنده %۲/۴ وزن بدنش را تشکیل می دهد. این پرنده دارای هوش سرشاری است. شنوایی او بسیار بهتر از انسان است. این پرنده فاصله های دور را بهتر از انسان می بیند. مرغ مگس خوار حس بویایی ندارد و از زبانش برای خوردن شهد گل ها استفاده می کند.قلبش بیش از ۱۲۶۰ بار در دقیقه می زند و% ۵/۲ وزن بدنش را تشکیل می دهد.سوخت و ساز این حیوان ۱۰۰ برابر متابولیزم فیل است.از آن جایی که پای این پرنده بسیار ضعیف است،ترجیح می دهد بیشتر پرواز کند.طول این پرنده به طور متوسط ۵/۸ سانتی متر و وزنش بین ۲ و ۲۰ گرم می باشد.نوع مونث این پرنده بزرگتر از نوع مذکرش است.جوجه های این مرغ تا مدتی قادر به پرواز نیستند.عمر این حیوان حدود ۵ سال است. بال های این پرنده در هر ثانیه ۷۰ بار به هم می خورند، اما به هنگام شیرجه در هر ثانیه ۲۰۰ بار به هم می خورند.این پرنده قادر است ۳۰ مایل در ساعت پرواز کند و به هنگام پرواز در یک نقطه ثابت بماند و یا حتی عقب عقب برود.

  11. سید محمد داودزاده

    مواد تشکیل دهنده خاک‌ها
    موادی که خاک‌ها را تشکیل می‌دهند به چهار قسمت تقسیم می‌شوند: •مواد سخت: مواد سخت را ترکیبات معدنی تشکیل می‌دهند ولی ممکن است دارای مقداری مواد آلی نیز باشند. البته این ترکیبات معدنی از تخریب سنگ‌های اولیه یا سنگ مادر حاصل شده‌اند که گاهی اوقات همراه با مواد تازه کلوئیدی و نمک‌ها می‌باشند.
    •موجودات زنده در خاک‌ها : تغییراتی که در خاک‌ها انجام می‌پذیرد بوسیله موجودات زنده در خاک انجام می‌گیرد. قبل از همه ریشه گیاهان، باکتری‌ها، قارچها، کرم‌ها و بالاخره حلزون‌ها در این تغییرات شرکت دارند.
    •آب موجود در خاک‌ها : آبی که در خاک وجود دارد حمل مواد حل‌شده را به عهده دارد که البته این مواد حمل شده برای رشد و نمو گیاهان به مصرف می‌رسد. آب موجود در خاک‌ها از باران و آبهای نفوذی، آب جذب شده و بالاخره آبهای زیرزمینی تشکیل شده که در مواقع خشکی از محل خود خارج شده و بمصرف می‌رسد.
    •هوای موجود در خاک : هوا همراه با آب در خرده های خاک‌ها وجود دارد که البته این هوا از ضروریات رشد و نمو گیاهان و ادامه حیات حیوانات می‌باشد. مقدار اکسیژنی که در این هوا وجود دارد از دی اکسید کربن کمتر است و این بدان علت است که ریشه گیاهان برای رشد و نمو اکسیژن مصرف کرده و دی اکسید کربن پس می‌دهند.
    خاک رسی : ذرات رس (Clay) دارای قطری کوچکتر از ۰٫۰۰۲ میلی‌متر می‌باشند و در حدود ۵۰٪ خاک را تشکیل می‌دهند. خاک‌های رسی چون دارای دانه‌های بسیار ریزی هستند به خاک سرد معروفند و در مقابل رشد گیاهان مقاومت نشان داده و رشد آنها را محدود می‌کنند.
    خاک به چند صورت تشکیل می شود؟
    الف) سنگ در روز زیر آفتاب گرم و در شب سرد می شود وقتی این کار سالها تکرار شود
    سنگ کم کم ترک بر می دارد و خرد می شودو خاک ایجاد می شود
    ب) آبی که در زمستان در لایه های ترک های سنگ یخ می بندد و باعث می شود که آن ها زودتر خرد شوند.
    ج) ریشه گیاهان باعث خرد شدن سنگ ها و بوجود آمدن خاک می شود.
    ۲- دانستن این که زمان لازم برای تشکیل یک لایه خاک به قطر یک سانتی متر ۲۰۰ سال لازم است چه اهمیتی برای ما دارد ؟
    باید به ضرورت مراقبت از خاک و استفاده های صحیح از آن توجه کنیم.

    ۳- خاک در بیابان بیشتر تشکیل می شود یا در جاهای پر باران و مرطوب؟ دلیل بیاورید.
    با توجه به شرایط تشکیل خاک که در جاهای مرطوب و پر باران سنگ ها زودتر به خاک تشکیل می شوند اما در بیابان این شرایط کمتر به وجود می آید به همین علت آثار با ستانی در نواحی خشک سالم تر مانده است.
    ۴- چه نوع خاکی برای کشاورزی مناسب تر است؟
    خاکی که حاوی مقدار مساوی ماسه ، رس و گیاخاک باشد برای کشاورزی مناسب است زیرا سرعت نفوذ آب و حجم ذخیره آب در این خاک بیشتر است.
    ۵- در چه نوع خاک هایی آب بیشتر نفوذ می کند؟
    خاک هایی که ذرات آنها درشت تر و فاصله بین ذرات شان بیشتر است، آب را بیشتر عبور می دهند.
    ۶- نتیجه آزمایش « یورستن » چه بود؟
    او نتیجه گیری کرد که گیاهان موادی را از خاک می گیرند.
    ۷- چرا خاک مزرعه بهتر از خاک کنار جاده و بیابان است؟
    برای این که مقداری از باقی مانده بدن گیاهان و جانوران مرده و پوسیده به آن اضافه شده است.
    ۸- گیاخاک چیست؟
    به قسمت بالای خاک که حاوی باقی مانده بدن گیاهان و جانوران است و به رنگ تیره می باشند گیا خاک می گویند.
    ۹- گیا خاک در کدام قسمت خاک قرار می گیرد؟
    در بالای خاک.
    ۱۰- در کشاورزی خاک رو مهم است یا خاک زیر؟ چرا؟
    خاک رو . چون دارای گیاخاک و املاح موجوددر خاک است.
    ۱۱- چه عواملی باعث فرسایش خاک می شود ؟
    آب های جاری مثل رودها، سیلاب ها ، که سبب کندن و بردن خاک و در نتیجه فر سایش خاک می شود.
    ۱۲- چه عواملی باعث می شود که بر خی زمین های کشاورزی ضعیف شده و دیگر حاصل خیز نبا شد؟
    عواملی مانند نابود شدن پوشش گیاهی توسط انسان یا جانوران ، کندن و بر داشتن خاک به وسیله انسان ، شیب زمین و آب ها ی جاری مثل رودها و سیلاب ها که باعث فرسایش خاک می شود و در نتیجه باعث کاهش تولید محصول کشاورزی.
    ۱۳-چرا ماموران دولت از چریدن دامها در بعضی از زمین های جلو گیری می کند؟
    چون چریدن پی در پی و بی رویه دام ها ، پوشش گیاهی را از بین می برد به همین جهت برخی از مراتع را برای چند سال محافظت می کنند تا گیاهان رشد کند.
    ۱۴- زمین های کشاورزی پس از مدتی مواد غذایی خود را از دست می دهند برای بر گرداندن این مواد به خاک چه باید کرد؟
    اقداماتی مانند کشت تناوبی، عوض کردن نوع کشت ، دادن کودهای دامی و کشاورزی به زمین
    ۱۵- چرا پوشش گیاهی برای جلو گیری از فرسایش خاک مهم است؟
    چون ریشه گیاهان باعث می شود ذره های خاک به هم بچسبندو از جابجا شدن آن جلو گیری کند.
    ۱۶- « یورستن » گه بود و در رابطه با خاک و رشد گیاهان چه کرد؟
    دانشمند یونانی بود که می خواست بداند گیاهان برای رشد کردن چه چیزی را از خاک می گیرند. به همین جهت مقداری برگ خشکیده را جمع کرد و آنها را سوزاند و خاکستر باقی مانده را با مقداری آب خالص مخلوط کرد و از صافی گذراند وآبی را که از صافی گذشته بود و چشید متوجه شد که مزه آن تغییر کرده است پس نتیجه گرفت که گیا هان موادی را از خاک می گیرند.

  12. امید نبی زاده

    با سلام خدمت معلم گرامی خانم گلی نژاد
    لطفا تکالیف آخر هفته را در سایت زکر نمایید باتشکر

  13. با سلام به اموزگار عزیزم
    من میدانم که این چند روز به خاطر الودگی هوا مدارس تعطیل شده است.از شما ممنونم که به فکر ما هستیدوبرای اینکه بچه ها درس هایشان را فراموش نکنند تکالیفی برایما در نظر گرفتید.

    • گلی نژاد (تلاش3)

      سلام پسرخوبم،ازاین که تکالیف درسی خود رابسیار دقیق وکامل انجام می دهی ،ازتوسپاسگزارم امیدوارم همیشه موفق وسربلند باشی.

  14. گلی نژاد (تلاش3)

    به نام خدا
    سلام به پسرهای خوبم،باتوجه به آلودگی هوا وتعطیلی چندروزه ی مدارس تکالیف زیر درنظرگرفته شده است،که امیدوارم با دقت وکامل انجام دهید:

    ۱- بخش ماشین ها درگل واژه ی علوم به طور کامل حل شود.

    ۲- ۲۰ سوال ریاضی از اول کتاب تا آخر جمع عددهای مخلوط بنویسید .

    ۳- انشایی درمورد شجاعت امام حسین(ع) و یارانش بنویسید –

    ۴ – دیکته ی شب از درس ۴و۵ ودرضمن دوره ی مطالب درس های هدیه ها – تاریخ – جغراقی -مدنی-قرآن-علوم انجام شود.

    • با سلام به معلم خوبم و همه همکلاسی های عزیز و همچنین به همه مسئولین مدرسه.من ایام عزاداری امام حسین (ع)را به شما تسلیت می گویم.در همین رابطه مطلبی که از سایت صدا و سیما اردبیل دیدم را با کمی تغییرات انتخاب کردم که برای مطالعه شما دوستان عزیز تقدیم می کنم:
      ماه محرم یا محرم‌الحرام نخستین ماه تقویم اسلامی (هجری قمری) و به اعتقاد مسلمانان از جملهٔ ماه‌های حرام است. به‌همان‌گونه که پیش از ظهور اسلام، در دوران جاهلیت، جنگ و خونریزی در این ماه‌ها ممنوع بود، پیامبر اسلام نیز همان را تأیید فرمودند.

      حسین بن علی
      حسین(ع) از همان ابتدا بیعت با یزید را نپذیرفت. یزید نامه‌ای به حاکم مدینه نوشت و به او دستور داد که از حسین(ع) برای یزید بیعت بگیرد و اگر حاضر نشد او را به قتل برساند. حسین ابن علی(ع) موافق راه و روش حکومت هم عصر خود نبود. بنابراین حاضر به بیعت کردن با یزید نشد و با خانواده خود برای حج از مدینه به مکه رفت.
      در این هنگام عده‌ای از مردم کوفه که از مرگ معاویه با خبر شده بودند نامه‌هایی برای حسین(ع) نوشتند و از او خواستند تا به عراق و کوفه بیاید. حسین(ع) نیز که مسلم بن عقیل را به کوفه فرستاده بود، خود مراسم حج تمتع را به عمره تبدیل کرد و بطرف کوفه حرکت نمود. ابتدا شماری از مردم کوفه با مسلم بن عقیل همراه شدند؛ اما با ورود عبیدالله بن زیاد که از طرف یزید به حکومت کوفه گمارده شده بود و خبر آورده بود که حسین(ع) مراسم حج را نیمه کاره گذاشته و قاضی شریح فتوای قتل او را داده‌است و مردم کوفه را تهدید کرده بود مسلم را ترک کنند تا بلکه حسین(ع) را از ترک حج و آمدن به کوفه منصرف کرده و مانع بیعت مردم کوفه با وی شوند، مردم کوفه بیعت خود را از حسین ابن علی(ع) پس گرفتند و به مخالفت با حسین ابن علی(ع) روی آوردند. او سرانجام در روز دهم محرم سال شصت و یکم هجری قمری (برابر بیست و یکم مهرماه سال ۵۹ خورشیدی) به همراه ۷۲تن از یارانش شهید ‌شدند. شیعیان همه سال سالروز کشته شدن حسین(ع) را با مراسم مذهبی و عزاداری پاس می‌دارند.
      عاشورا، دهمین روز از ماه محرم در گاه‌شماری هجری قمری، روز مقدس مسلمانان است. شهرت این روز نزد شیعیان به دلیل وقایع عاشورای سال ۶۱ هجری قمری است که با گاه‌شماری هجری خورشیدی این روز برابر با سه‌شنبه، ۲۰ مهر ۵۹ خورشیدی است. هرچند براساس گاه‌شماری هجری قمری قراردادی این روز با چهارشنبه، ۲۱ مهر تطبیق داده می‌شود. در این روز حسین بن علی – امام سوم شیعیان – و یاران وی در رویداد کربلا در جنگ با لشکر یزید شهید شدند و مسلمانان در آن سوگواری می‌کنند. در مناطق شیعه نشین مراسم عزاداری برگزار می‎‏‌شود. در تقویم رسمی ایران، افغانستان، عراق، پاکستان و هند این روز تعطیل می‌باشد
      .
      عاشورا در لغت به‌معنای «دهمین» است.
      سابقهٔ سوگواری و برپایی عزاداری برای حسین بن علی(ع) به اولین روزهای بعد از عاشورا، در محرم سال ۶۱ هجری می‌رسد. از علی بن حسین (ع)چنین روایت شده‌است:
      پس از حادثهٔ عاشورا، هیچ بانویی از بانوان بنی‌هاشم، سرمه نکشید و خضاب ننمود و از خانهٔ هیچ یک از بنی‌هاشم دودی که نشانهٔ پختن غذا باشد، بلند نشد، تا آن‌که، ابن زیاد به هلاکت رسید. ما پس از فاجعهٔ خونین عاشورا پیوسته اشک بر چشم داشته‌ایم.

      ادبیات عاشورایی
      بخش اندکی از قصیدهٔ سیف فرغانی (قرن ششم و متعلق به سرزمین کنونی فرغانه در ازبکستان) در مصیبت حسین(ع) و یاران او:
      ای قوم، در این عزا بگریید برکشتهٔ کربلا بگریید
      در ماتم او خمش مباشید یا نوحه کنید، یا بگریید
      اشک از پی چیست؟ تا بریزید چشم از پی چیست؟ تا بگریید

      همچنین شعر معروف محتشم کاشانی (سدهٔ ۱۰ قمری) در رثای واقعه کربلا که اینگونه آغاز می‌شود:
      باز این چه شورش است که در خلق عالم است باز این چه نوحه و چه عزا و چه ماتم است؟
      باز این چه رستخیز عظیم است؟ کز زمین بی نفخ صور، خاسته تا عرش اعظم است
      این صبح تیره باز دمید از کجا کزو کار جهان و خلق جهان جمله در هم است
      گویا طلوع می‌کند از مغرب آفتاب کآشوب در تمامی ذرات عالم است
      گر خوانمش قیامت دنیا، بعید نیست این رستخیز عام، که نامش محرم است

      سوگواری عاشورا مختص مسلمانان نیست. در ایران ارمنی‌ها نیز دستجات عزاداری دارند.
      در ترینیداد و توباگو و جامائیک تمامی گروه‌های قومی و مذهبی در مراسمی که به زبان محلی «هوسِی» خوانده می‌شود شرکت می‌کنند و به سوگواری می‌پردازند.
      عزاداری شما قبول التماس دعا-امیر علی رحیمی

      • گلی نژاد (تلاش3)

        سلام پسرخوبم،ازاین که مطالب خواندنی وجالبی رادر مورد واقعه ی عاشورا دراین سایت قرار دادی ،ازتو ممنونم .امیدوارم همه ی ما مسلمانان

        ادامه دهنده ی راه امام حسین(ع)ویارانش باشیم.

  15. انواع تغییرات مواد[ویرایش]

    تغییراتی که در واکنشی بر روی مواد واکنش‌دهنده صورت می‌گیرد، بطور کلی به دو نوع تغییرات فیزیکی و شیمیایی تقسیم می‌شوند.
    تغییرات فیزیکی[ویرایش]
    در تغییرات فیزیکی فقط حالت فیزیکی ماده تغییر می‌یابد نه ساختار ذره‌های تشکیل دهنده ماده. بنابراین تغییرات همهٔ حالات ماده مانند ذوب، انجماد، تبخیر، میعان، تصعید و چگالش و همچنین انحلال نمکها و بازها در آب، تغییر فیزیکی هستند.
    تغییرات شیمیایی[ویرایش]
    در تغییرات شیمیایی اتصال اتمها به یکدیگر و آرایش الکترونی آن‌ها در واکنش دهنده‌ها تغییر می‌یابد. البته در یک واکنش شیمیایی، اتم‌ها نه بوجود می‌آیند و نه از بین می‌روند و تنها ترکیب، تجزیه یا بازآرایی می‌شوند. واکنش شیمیایی بیان یک تغییر شیمیایی است که ممکن است با آزاد کردن انرژی به صورت گرما، نور یا صوت همراه باشند و تولید گاز، تشکیل رسوب یا تغییر رنگ در پی داشته باشند.
    روی دادن تغییر فیزیکی و تغییر شیمیایی بطور متوالی[ویرایش]

    مواردی وجود دارد که هر دو تغییر فیزیکی و شیمیایی بر روی یک پدیده، بطور متوالی اتفاق می‌افتند. برای نمونه، با حرارت دادن تکه‌ای قند در لوله آزمایش، ابتدا قند ذوب می‌شود که یک پدیده فیزیکی است. سپس به رنگ قهوه‌ای در می‌آید که نشان‌دهنده شروع تبدیل قند به کربن و یک پدیده شیمیایی است. در ادامه مقداری بخار آب به بالای لوله می‌رسد که نشانه تجزیه قند و ادامه پدیده شیمیایی پیشین است. سپس قطره‌های آب روی دیواره لوله آزمایش پدیدار می‌شود که نشان‌دهنده میعان بخار آب آزاد شده و یک پدیده فیزیکی است. در پایان، در لوله ماده‌ای سیاه رنگ، بی‌مزه و نامحلول در آب (برخلاف قند اولیه) باقی می‌ماند که این ماده ذغال است و با توجه به تغییر رنگ، مزه و حلالیت آن در آب نشان‌دهنده وقوع یک پدیده شیمیایی است.
    تهیه کننده منصوردهقانی

    • گلی نژاد (تلاش3)

      به نام ایزد دانا

      دانش آموزساعی وتوانمند آقای منصور دهقان مطلبی راکه درموردتغییرات موادنوشته بودی بسیار جالب وخواندنی بود امیدوارم همیشه درراه کسب علم ودانش موفق وپیروز باشی .

  16. به نام خدا

    دانش آموزانی که درامتحانات میان ترم دوم پیشرفت داشتند به عنوان دانش آموزان برتر هفته معرفی می شوند :آقایان برزگر -همتی -هنرکار-

    مرصعی -شیویاری -خسروی -سلمان زاده -شریعتی -نجاتی -سلطانی -امیدوارم درپناه خدا موفق وسربلند باشید.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *